top of page

Topografia - Ortofotos - Models3D

-Ortofotos d'alta resolució
-Topografia de precisió
-Models d'elevacions
-Control de volums
-Monitorització
-Control d'obres
Drons, l'evolució dels sistemes d'adquisició:
 
Disposem de l'última tecnologia en drons, juntament amb sistemes de referenciació com el GPS RTK, que ens permeten elaborar els nostres propis models 3D del terreny, amb una precisió menor als 3-5 cm amb models continus, formats per milions de punts, juntament amb ortofotos d'entre 1 a 5 cm/pixel. Per treballs d'arqueologia d'alta resolució, podem arribar a obtenir entre 2 i 3 mm/pixel, amb ortofotos i models 3D comparables en densitat de punts als obtinguts mitjançant Lidar.
 
La utilització de drons en la captació d'imatges a baixa altura (entre 80 i 120 metres d'altura) permeten la generació de models 3d del terreny d'alta precisió, i sobretot, de forma continua sobre tota la zona.
Núvol de punts 3D d'alta resolució
Model 3D pedrera
Núvol de punts 3D alta resolució
 
El nostre equip està format per pilots de RPAS (Remotly Pilot Aircraft Systems, o més coneguts com drons) amb llicència (títol de pilot de dron). Tenim la nostre pròpia operadora de vol de drons certificada per l'AESA (Agencia Estatal de Seguretat Aèria) que ens permet treballar de forma professional adaptant-nos a les necessitats de cada cas tenint sempre persent la seguretat com element imprescindible.
 
Som coneixedors de la tècnica. Des de 2012 construim els nostres propis drons, aprenent-ne tot el potencial i les limitacions. Però el vol de dron per si sol no és el que oferim. El correcte tractament de les dades i l'explotació d'aquestes amb eines de modelat 3D, eines com els Sistemes d'Informació Goegràfica (SIG), o la fotointerpretació, es el que converteix les dades en brut en informació amb valor afegit. 
 
Els models numèrics actuals, tant geotècnics, com hidrològics, hidràulics o de caracterització del terreny, permeten el tractament tridimensional de l'entorn. Això ens permet realitar models 3D molt detallats per a la caracterització de massisos rocosos inestables, lleres i torrents per simulacions de flux, o control de volums en explotacions forestals o mineres.
 
 
 
Model 3d pedrera
Ancla 1
Model 3D pedrera texturitzat
Generem models 3D que permeten mesurar distàncies, volums i mesurar variacions en el temps obtenint models cada cert temps. Aquests models es poden treballar amb programari lliure, així com visualitzar i explorar a través de plataformes online com Sketchfab (en baixa resolució)
Generem models 3D d'entorns naturals, com el cas del despreniment rocós a la població de Gurp, que es pot visualitzar i explorar a través de plataformes online com Sketchfab (en baixa resolució)

Tenim la nostra pròpia operadora de vol de drons habilitada per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria:

Els nostres clients són:

 

-Explotacions mineres que volen tenir una cartografia actualitzada (anual o trimestral). La ortofoto pública del ICGC és de 25cm, mentre que nosaltres podem generar ortofotos de fins a 1-2cm/pixels (depenent de l'extensió i el temps d'entrega). En aquestes ortofotos es poden observar esquerdes i ruptures de forma precisa. També generem ortofotos de vista frontal a un front per a la seva cartografia geològica, així com el model 3D texturitzat que permet un modelat de l'estructura geològica de forma revolucionaria.

 

-Projectes d'edificació que volen tenir una topografia de detall, i sovint el seguiment de l'obra, tant topograficament com amb imatges, ortofotos i imatges aèries obliqües.

 

-Afloraments arqueològics, on la ortofoto amb resolució milimètrica és més valorada per a la fotointerpretació i la realització de cartografies. Els models 3D també aporten una gran quantitat d'informació per a poder prendre mesures de distàncies, càlculs de volums, o prendre'ls de base per generar reconstruccions mitjançant modelat 3D.

 

CONTACTE 

Per correu electrònic o per telefon

Si busca consultoria tècnica profesional, contacti amb nosaltres:

Plaça Nova, nº 14 Baixos, Prats del Lluçanès.

08513, Barcelona

jordi@sorodron.com

roger.ruizcarulla@sorodron.com

Tel: 671-093-907

Tel: 669-057-401

¡Tus datos se enviaron con éxito!

bottom of page